شرایط تاسیس مهدکودک

0
6544
مهدکودک
مهدکودک

امروزه  با شاغل شدن تمامی افراد خانواده بخصوص مادران نیاز روز افزون به محلی امن که مکان مناسبی جهت پرورش روح و جسم و خلاقیت و تربیت وتفکر کودکان و خردسالان  بسیار بیشتر از گذشته ها احساس می شود چراکه مادران خانواده ساعات زیادی از روز را در محل کار خود میگذرانند پس چه بسا بهتر است فرزندان از این ساعات به بهترین نحو ممکن برای آموزش و پرورش بهر مند گردند مهدکودک ها مکان مناسبی برای فرزندان میباشند پس باتوجه به شرایط موجود تاسیس مهدکودک امری پرکاربرد و از لحاظ اقتصادی باتوجه به تقاضا ونیاز جامعه بسیار موقعیت مناسبی خواهد بود.

تاسیس هر کسب و کاری نیازمند گذراندن مراحلی است که باید یا پشتکار وامیدفراوان طی شود یکی از مهمترین مسائل اخذ مجوزهای مربوطه از سازمان های مورد نظر و وابسته است.

شرایط عمومی مراحل اخذ مجوز و تاسیس مهدکودک:

 اعتقاد به دین مبین اسلام یا یکی از ادیان رسمی تصریح‌شده در قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران
گذراندن دوره‌های آموزشی مطابق با دستورالعمل آموزشی
برخورداری از سلامت جسم و روان به تائید روان‌پزشک معتمد سازمان
داشتن کارت پایان خدمت یا معافیت برای برادرانداشتن تائیدیه گزینش برای انتخاب اصلحداشتن تائیدیه صلاحیت فردی حراست
تابعیت جمهوری اسلامی ایران

 در صورت نداشتن مدرک کارشناسی متقاصیان با مدرک کاردانی میتوانند برای اخذ مجوز روستا مهدها اقدام نمایند .
شرایط اختصاصی مراحل اخذ مجوز و تاسیس مهدکودکدارا بودن تحصیلات کارشناسی یا بالاتر
عدم اعتیاد به مواد مخدرعدم سوءپیشینه کیفری

همچنین باید به این نکته اشاره کرد مجوز مربوطه فقط برای سه سال میباشد و بعد از سه سال باید تمدید شود.

صدور مجوز مهد کودک در چند مرحله صورت میگیرد . که شامل دریافت گواهی داشتن سابقه مرتبط ، اخذ موافقت نامه ی اصولی به مدت یکسال ، عملی کردن مفاد موافقت نامه در طول یک سال و در نهایت اخذ مجوز مهد کودک .

مکانی که مهدکودک در ان تاسیس میگردد دارای استانداردها و شرایط خاص خود می باشد که این شرایط به اختصار توضیح داده شده است:

هر کلاس میزان مشخصی از نفرات را در خود جای میدهد که ظرفیت کلاس‌های آموزشی برای کودکان نوپا ۱۵ نفر و گروه سنی بزرگتر ۲۰ نفر است.

مهدکودک می بایست از مکانهایی که دارای الودگی صوتی وسمعی وهرگونه آلودگی که بعلت در جاور خیابانهای شلوغ راه آهن مراکز زباله و… باشد فاصله داشته باشد.

ساختمان مهد کودک بهتر است در یک یا دو طبقه باشد و در صورتی که ساختمان دو طبــــــــــقه دارد طبقه بالا مربوط به گروه سنی شیرخوار و نوپا باشد وطبقه پایین  ساختمان برای گروه سنی بزرگتردر نظر گرفته شود. بطور کلی  راه‌اندازی مهد کودک در ساختمان‌های چندطبــــقه  اگر با رعایت تمامی مـوارد ایمنی و تایید کمیته فنی باشد مشکلی ندارد.
نکته: به هیچ عنوان نباید مهد کودک در زیرزمین راه‌اندازی شود

در ورودی مهدکودک باید بزرگ و دو لنگه باشد و همچنین ورودی حیاط مهد از پارکینگ مجزا باشد و ضمـــناً در حیاط مهد کودک به هیچ عنوان نباید وسیله نقلیه پارک شود

 سکونت افراد و شرکت ها در طبقات بالای  مهد کودک در صورتی که در ورود و خروج آنها از ورود و خروج مهد کودک جدا باشد مشکلی ایجاد نمی کند.
 
رعایت تعداد و اندازه سرویس‌های بهداشتی (توالت و دستشویی) بسیار لازم است؛ باید بـ‌ـــه ازاء هر ۲۰ کودک یک چشمه توالت و یک  دستشویی در نظر گرفته شده باشد و در ضمن داشتن یک چشمه توالت و یک دستگاه دستشویی در فضای باز مهدکودک کارایی بالایی دارد.
 
یک اتاق برای ثبت نام کودکان و بایگانی پرونده کودکان و همچنین بخش اداری مهدکودک در نظر گرفته شود ، این اتاق باید مجهز به لوازم اداری مانند میز، صندلی، فایل پرونده کودکان و تلفن باشد.

پس از دریافت مجوزها و پروانه ها  تهیه ی  ابزار و لوازم مورد نیاز نکته ی بسیار مهمی است که باید با توجه به نوع مهدکودک و ظرفیت هایش متفاوت است از آنجا که مهد های کودک محیط های بسیار موثری بر روح و روان کودکانمان هستند استفاده از بهترین و به روزترین متدهای اموزشی و پرورشی که از نظر روانشناختی سنجیده و دقیق باشد بسیار در جذب افراد به مهد حائز اهمیت است

ازمرحله اول تا مرحله اخذ مجوزها و پروانه  ها واستخدام افراد برایند هزینه های لوازم و مکان و نیرو و راهکارهای رونق بخشی نیازمند پشتکار عدم ناامیدی و خسته شدن و همچنین مشورت گرفتن از افراد آگاه و باتجربه و نیازمند به برنامه دقیق نیز میباشد

ارسال یک پاسخ

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید